Blogg
 

Vintern har kommit och svept in ateljén i ett sagolandskap. En del av fåglarna har nästan gått i vinterdvala, medan några nya tar form ur sommarens skörd av drivvedsbitar. Ibland hjälper slumpen till extra mycket. Hur kunde det skapas ett nästan perfekt fågelhuvud medan vattnet och dammens stenar tillsammans slipade en bit av en gammal tall?

Kulturhelgen i Tidaholm och Konstnatten i Falköping hölls i år under samma helg i september. Lite snärjigt var det att vara med på båda samtidigt, men roligt! Jag ställde ut både på Galleri Ärla söder om Skövde och i Ateljé Bergaknuten utanför Tidaholm. I Ateljé Bergaknutens fantastiska trädgård och Land Art-område hittade Fågel Fenix sin plats i...

Hela processen att skapa drivvedsfåglar börjar med sökandet efter bra material att jobba med. Nu har jag varit norrut igen och letat potentiella fågeldelar längs vattnen. Det kan både vara ett vackert och lite vanskligt arbete, men framför allt spännande! Ett litet äventyr i fantasi och verklighet. Och jo, jag hittade en hel del!

Att vara med på Vårsalongen i Gysinge Herrgård i tre veckor var en fantastiskt fin upplevelse. Vilken miljö att få ställa ut i! Både hela området och själva utställningslokalen i det gamla sädesmagasinet. Det bara vibrerade av gammal historia och patina. Både mina drivvedsfåglar och rökbilder, fumografier, fanns att se inne i magasinet, medan min...

På pingstafton börjar Vårsalongen på Gysinge Herrgård där jag har glädjen att vara med med mina fåglar och lite annat. Utställningen pågår från den 27 maj till den 18 juni. Varmt välkomna!

Jag hade förmånen att ha min drivvedsörn "Illeagle" som utsmyckning och tankeställare på Miljöbalksdagarna på Lilla Cirkus i Stockholm förra veckan. Det var en upplevelse att ta med Örnie dit, lyssna till insatta personers presentationer över vår tids stora utmaningar och fundera över fåglarnas plats i vår framtida värld. Naturvårdsverket var värd...

Tidaholms kommun hade ordnat en väldigt fin Kulturhelg. Det var en rolig utmaning att bygga utställning i Tidaholms museums entré. Självklart var det åter igen fågeltema. Trevligt att så många kom!

Den 16-18 september 2022 arrangerar Tidaholms kommun Kulturhelg. Jag är med och ställer ut i entréhallen på Vulcan, muséet på Vulkanön i centrala Tidaholm. Välkomna!

Medan jag reflekterar över sommarens utställning "Fågelperspektiv 2022" passar det bra att leta drivved för nya alster. Vart jag än åker har jag drivveden i åtanke. Jag studerar sjöar på kartan och funderar på vilka sorters träd och skog som finns runtomkring. Det är något otroligt meditativt och samtidigt livgivande med att leta. Samlaren i en...

Nu har örnen och de andra fåglarna landat hemma igen efter utställningen på konsthallen i Tidaholm. Tack till alla er som kom, tack till er som köpt fåglar och tack alla för era värmande ord! Stort tack också till Tidaholms kommun för möjligheten att få ställa ut i den fina konsthallen!